Aankomende Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Before the Flood. Film. Spraakmakende documentaire (toegang gratis)

20 juni 2017: 20:00 - 22:00

Gratis
Before the Flood

In deze spraakmakende documentaire, waarin acteur Leonardo DiCaprio wordt gevolgd in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties, kunnen mensen zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn. DiCaprio ging op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer”, aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film ‘Before the Flood’.
De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen.

Tickets/reserveringen

De film is gratis toegankelijk. Toegangsbewijzen svp reserveren via fb.me/mremovie of via de button:
Reserveer

Het veranderende klimaat vraag om actie

Het veranderende klimaat vraagt om actie. Wereldwijd, maar ook regionaal en in Geldrop-Mierlo. We wekken hier nu slechts 3% van het energieverbruik duurzaam op en hebben de ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn. De maatregelen die nodig zijn, zijn fors. De nood is hoog. ‘Before the Flood’ maakt dat op een toegankelijke manier duidelijk. Daarom wil de gemeente deze film graag aan een breed publiek tonen. ‘Before the Flood’ was tot 6 november vorig jaar gratis te bekijken via internet. Dankzij een unieke samenwerking tussen National Geographic, de gemeente Geldrop-Mierlo en de Metropoolregio Eindhoven wordt de film nu ook éénmalig in Centrum Hofdael getoond.

D100 traject

De film maakt deel uit van het zogenaamde ‘D100 traject’. De D100 is een initiatief van het Platform Duurzaam Geldrop-Mierlo, een groep betrokken burgers die zich inzet voor een duurzame toekomst op plaatselijk niveau, in samenwerking met de gemeente. In het D100 traject dagen we inwoners, bedrijven en organisaties uit om aan de slag te gaan met verduurzaming.

De film begint om 20:00 uur. De theaterzaal is open vanaf 19:45 uur.
Bekijk de trailer

Gegevens

Datum:
20 juni 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland
+ Google Maps