Aankomende Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Centrum Hofdael. 16de Marianne Korenfestival

15 juni 2018: 19:30 - 22:30

gratis
Marianne Korenfestival 2017
Centrum Hofdael. 16de Marianne Korenfestival

In 2003 schonk wethouder Marianne van der Sanden bij gelegenheid van haar afscheid van het college van B&W van Geldrop de Geldropse bevolking een muzikaal cadeau: een korenfestival in en om Centrum Hofdael. Wat als een eenmalige activiteit was bedoeld, bleek zodanig succesvol dat het festival dit jaar alweer voor de 16de keer plaatsvindt. Het thema van dit jaar is dorp, stad of regio. Van Sonneveld tot Sinatra.

Buitenoptreden

Harald van Haaren (directeur van Centrum Hofdael) was één van de organisatoren van het eerste uur en is dat gebleven in de huidige werkgroep waarvan ook Peter Ketelaar en Peter Scholts deel uitmaken. Deelnemende zangkoren komen uit Geldrop en Mierlo. Het festival vindt bij goed weer traditiegetrouw buiten plaats op het cultuurplein ‘De Bleek’ (bij de schoorsteen) voor Centrum Hofdael. Het karakter van het festival is informeel. Zo is het nog steeds de bedoeling dat de bezoekers zo nodig zelf een ‘eigen zitje’ meenemen, dat kan variëren van een kratje, een vissersstoeltje of een melkkrukje. Maar een comfortabele opblaasfauteuil mag ook.

Gratis toegang

De toegang is gratis en belangstellenden kunnen weer een mooi en afwisselend muzikaal programma verwachten dat zowel voor jong als voor oud zeer aantrekkelijk is.
Concertbezoekers kunnen gebruik maken van de garderobe, toiletten en horecafaciliteiten van Centrum Hofdael.

Salty Dogs

Salty Dogs (Mierlo)

Deelnemende koren

De vijf koren uit Geldrop en Mierlo die aan deze 16de editie deel gaan nemen zijn:

This Generation (Geldrop)
Geldrops Mannenkoor (Geldrop)
Joyim (Geldrop)
Mierlo Vocaal (Mierlo)
Salty Dogs (Mierlo)

Elk koor verzorgt een optreden van circa 25 minuten en zal in die tijd een zestal nummers ten gehore brengen. Bij slecht weer gaat de show naar binnen. Het festival gaat dus altijd door.

Laatste optreden is een slotsamenzang

Het festival begint om 19:30 uur en de vermoedelijke eindtijd is circa 22:30 uur. Het 16de Marianne Korenfestival wordt traditiegetrouw afgesloten met een slotsamenzang. Uiteraard kan het publiek dan meezingen met het bekende lied ‘Brabant’ van Guus Meeuwis.

Gegevens

Datum:
15 juni 2018
Tijd:
19:30 - 22:30
Kosten:
gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Centrum Hofdael

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland
+ Google Maps