Aankomende Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Centrum Hofdael. Blokfluitensemble FEW speelt Passio. Met Susan Jonkers, sopraan

7 april 2019: 15:00 - 17:00

Entree incl.consumptie: €15,50
FEW
Passio

Moment voor reflectie

Passieconcert ‘Passio’ is er voor alle seizoenen

Hoewel de Passietijd z’n vaste plek in het jaar heeft, helpt dit Passio programma met z’n ingetogen sfeer het jaar rond bij momenten van reflectie.

Bach, Sweelinck, Vivaldi, Pärt en Dowland, een subliem componisten-team, stuk voor stuk meesters van bezinning en balans. Het lijdensverhaal bezien met de onthutsing en bezinning van enkele van de grootste componisten. Stof tot nadenken en meditatie. Was de oorspronkelijke Passietijd, behalve een belangrijk spiritueel moment, niet ook een keerpunt in de geschiedenis van de mens, en tegelijkertijd een dieptepunt in de politieke situatie van de toen bekende wereld? De Passietijd is nog steeds een moment van inkeer, van pas op de plaats om te proberen de wereld om ons heen in een begrijpelijk daglicht te krijgen. Ook vandaag nog, in een landschap van onthutsende politieke onzekerheid en humanitaire opschudding.

Dit programma en de CD Passio kwam tot stand in samenwerking van FEW met de internationale sopraan Susan Jonkers, die haar unieke stemgeluid mengt met de ademende blokfluitklanken van FEW. Dankzij het uitgebreide instrumentarium van het ensemble kan haarfijn ingesprongen worden op de fijnste nuances in de muziek en samenklank.

Susan Jonkers

Susan Jonkers, sopraan

Over Susan Jonkers

Susan Jonkers studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tijdens haar studie stond haar verlangen, de emotionele kracht van het lied over te brengen op de luisteraar, al centraal. Hoe kwam zij tot zingen? Ooit was Susan diep geraakt door een lied, heerlijk vrij van stijl en vorm, noch klassiek, noch populair. Het was een wiegelied, perfect in z’n eenvoud en doel. Die zuivere doelstelling streeft Susan nu nog na, in ieder lied dat zij zingt.

Over Blokfluitensemble FEW

Blokfluitensemble FEW bestaat inmiddels veertig jaar, in muziektermen kun je dat een eeuwigheid noemen: eigenlijk zijn alleen het Concertgebouworkest en The Rolling Stones ouder…
Blokfluitensemble FEW is samengesteld uit gevorderde en voormalige leerlingen van de Wezepse Blokfluitopleiding FEW. Het ensemble speelt onder leiding van artistiek leider Annelies Schraa oude en moderne muziek op een groot aantal blokfluiten van zeer uiteenlopend formaat. Het gebruik van dit indrukwekkend uitgebreide instrumentarium geeft de mogelijkheid tot een enorme variatie in klankkleur en effecten, het lijkt wel een orgel; maar mèt adem!
Alle arrangementen van de werken op dit programma zijn verzorgd door Annelies Schraa.

Meer info over het ensemble: www.fewblokfluit.com

Klik op de gele ‘button’ voor toegangskaartjes.
Tickets

Gegevens

Datum:
7 april 2019
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Entree incl.consumptie: €15,50
Evenement Categorie:

Organisator

Centrum Hofdael

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland
+ Google Maps