Aanstaande Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Centrum Hofdael. Italiaanse week dinsdag

16 april 2019: 19:30 - 21:00

Entree incl. consumptie € 7,50
Carrara

Marmer, over schoonheid en strijd – Lezing en film

In de week van 16 april staan veel activiteiten in Centrum Hofdael in het teken van Italië. Beeldhouwster Caroline Teesing bijt het spits af. Zij is als docent verbonden aan De Wiele Creatief en heeft een bijzondere band met Italië. Zo is ze ook verbonden aan de zomeracademie Campo dell’Altissimo. Op dinsdagavond 16 april vertelt Caroline Teesing over haar band met Italië. Haar presentatie begint om 19.30 uur in de theaterzaal van Centrum Hofdael. Komt u wat vroeger, dan kunt u kennis met Sylvia Travel. Zij vertelt u graag over Italië als reisbestemming en reisadviezen op maat.

Italiaans marmer: de weg van materie naar structuur

Caroline Teesing trekt als jonge vrouw naar Italië om er haar weg als beeldhouwster te vinden. Over die weg, die dertig jaar geleden begon, zegt ze: ‘Dit is wat ik zoek, dit is mijn weg.’ Ze komt terecht in de uitlopers van de Apuaanse Alpen, daar waar Bianco Carrara gewonnen wordt. Teesing laat u op 16 april kennismaken met deze waarschijnlijk best bekende Italiaanse marmersoort. Ze zal vertellen over de schoonheid van dit witte marmer, ‘haar Italië’ en haar leven in het prachtige gebied op de grens van Toscane. Een gebied waar het leven ook hard kan zijn.

De geheimen van wit marmer op het witte doek

Aansluitend aan de lezing van beeldhouwster Caroline Teesing zal de documentaire ‘Marmor, Stein des Lichts’ te zien zijn. De documentaire is in 2005 in opdracht van de Frans-Duitse cultuurtelevisiezender Arte gemaakt en neemt u anderhalf uur lang mee in de fascinerende wereld van de marmerbergen van Carrara, van de beeldhouwerij, van de arbeiders in de steengroeves en van de internationale kunstenaars.

Toegangsbewijzen en meer info

Kaartjes kosten €7.50 (inclusief een consumptie) en kunnen ook op 16 april nog gekocht worden. Kaarten kunt u reserveren door een e-mail te sturen naar reserveringen@hofdael.nl. Geef in de e-mail aan: ‘Marmer’, uw naam en het aantal kaartjes. Die liggen dan op naam klaar bij het buffet van de foyer. Contant of pinnen is mogelijk.

Of klik in het gele vlak met ‘Kaartjes’ om direct kaartjes te bestellen.
Kaartjes

Meer activiteiten in deze Italië-week

Woensdag 17 april: Quattro Stazioni. Een inspirerende rondgang langs de ateliers van De Wiele creatief, een textielpresentatie in het Weverijmuseum, proeven in de leskeuken van de Volksuniversiteit en meer. Toegang gratis. We beginnen om 19:30 uur.
Meer info: klik hier.

Donderdag 18 april: Forza KunstKwartier.
Een avondvullend muzikaal programma door leerlingen van KunstKwartier. Met een Italiaans karakter! De show begint om 19:30 uur.
Meer info: klik hier.

Vrijdag 19 april: Film. ‘Call me by your name’. Top film. Een romantisch drama dat zich afspeelt op het Italiaanse platteland. De film begint om 20:30 uur.
Meer info: klik hier.

Zaterdag 20 april: Pizzabakken met kinderen. Zelf maken en proeven. We beginnen om 13:30 uur. Reserveren is nodig.
Meer info: klik hier.

Maandag 22 april (tweede paasdag): Film. De klassieker Ben Hur. Schitterende film in combinatie met een Italiaanse lunch. Reserveren is nodig. De film begint om 11:00 uur.
Meer info: klik hier.

Gegevens

Datum:
16 april 2019
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
Entree incl. consumptie € 7,50
Evenement Categorie:

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland

Organisator

De Wiele Creatief