Aanstaande Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Centrum Hofdael. Italiaanse week woensdag

17 april 2019

Quattro Stazioni

Quattro Stazioni ….

Een inspirerende rondgang langs de ateliers van De Wiele creatief, een textielpresentatie in het Weverijmuseum, proeverijen in de leskeuken van de Volksuniversiteit en meer.
Toegang gratis.
We beginnen om 19:30 uur in de foyer van Centrum Hofdael.

Het programma van de avond

Verzamelen in de foyer van Centrum Hofdael. We verwelkomen u met een lekker kopje koffie en Italiaans koekje. Bij het kopje koffie zit een ‘hint’ waarmee u in een groep wordt ingedeeld. De groepen worden met een gids in een soort ‘Giro d’Italia’ langs de verschillende locaties geleid.

Stazione 1

Modeltekenen, -schilderen en -boetseren in de theaterzaal van Centrum Hofdael. U bent getuige van een actief project waarbij één model door verschillende docenten op papier wordt getekend/geschilderd. De docenten leggen graag even uit wat ze zien, hoe ze de tekening opbouwen en welke techniek ze toepassen. Portretboetseren maakt deel uit van deze presentatie. Een korte en inspirerende workshop.

Stazione 2

In de mooie leskeuken van de Volksuniversiteit wordt de tong gestreeld met een proeverijtje van Italiaanse hapjes en Italiaanse wijn. De Italiaanse kookdocent Simona Scoppa en de wijnkenner Ton van Egmond zijn aanwezig om toelichting te geven. U kunt meteen ook kennis nemen van het uitgebreide (culinaire) cursusprogramma van de Volksuniversiteit.

Stazione 3

In de centrale ruimte van het Weverijmuseum geeft Marjoanne Munsters een uiteenzetting over het belang van textiel in Italië.

Stazione 4

In verschillende leslokalen van De Wiele creatief ziet u cursisten aan het werk met sieraden maken, beeldhouwwerk, boetseren en schilderen. De cursusleiders leggen uit hoe ze hun lessen opbouwen en wat je van een cursus mag verwachten. Er is ook een overzichtstentoonstelling van wat er in het afgelopen seizoen door cursisten is gemaakt. Waar mogelijk kunnen de bezoekers ook zelf aan de slag.

Infine…

Misschien vindt u het leuk om nog even na te praten. In de foyer staan de medewerkers van Centrum Hofdael klaar voor een drankje en een hapje. Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze een paar heerlijke Italiaanse wijnen ingekocht (wit en rood) die u zeker zullen smaken. En bij een glas wijn verwennen we u graag met een heerlijk hartige Italiaanse hapje.

In de foyer van Centrum Hofdael kunt u ook kennis maken met Sylvia Travel. Bij haar kunt informatie inwinnen over reizen op maat. Sylvia is een gespecialiseerde reisadviseuze die u graag vertelt over al het moois dat u in Italië kunt zien. Geen standaard reizen, maar een degelijk advies op maat. Vraag ernaar en laat u verrassen.

Meer activiteiten in deze Italië-week

Donderdag 18 april: Forza KunstKwartier. Een avondvullend muzikaal programma door leerlingen van KunstKwartier. Met een Italiaans karakter! De show begint om 19:30 uur.
Meer info: klik hier.

Vrijdag 19 april: Film. ‘Call me by your name’. Top film. Een romantisch drama dat zich afspeelt op het Italiaanse platteland. De film begint om 20:30 uur.
Meer info: klik hier.

Zaterdag 20 april: Pizzabakken met kinderen. Zelf maken en proeven. We beginnen om 13:30 uur. Reserveren is nodig.
Meer info: klik hier.

Maandag 22 april (tweede paasdag): Film. De klassieker Ben Hur. Schitterende film in combinatie met een Italiaanse lunch. Reserveren is nodig. De film begint om 11:00 uur.
Meer info: klik hier.

Gegevens

Datum:
17 april 2019
Evenement Categorie:

Organisator

Centrum Hofdael

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland
+ Google Maps