Aankomende Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Centrum Hofdael. Matineeconcert door duo Spijker&Roijackers

2 juni 2019: 15:00 - 17:00

Entree inclusief pauzedrankje
Spijker&Roijackers. centrum hofdael

In onze serie ‘Podium Hofdael’, dat maandelijks in Centrum Hofdael staat geprogrammeerd, bieden we een solist(e), een ensemble of een orkest de gelegenheid ons podium te betreden om hun passie voor muziek met publiek te delen. Op zondag 2 juni mogen we twee jonge getalenteerde musici op ons Podium Hofdael verwelkomen: Koenraad Spijker (piano) en Emma Roijackers (viool). Beiden hebben als solist en in ensembles en orkesten al een aansprekend internationaal CV. Hun concert begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 15,50 en is inclusief een pauzedrankje.
Klik op de gele ‘button’ voor toegangskaartjes.
Tickets

Programma

Prokovjev, 1ste sonate
Debussy, vioolsonate
Brahms, 2de vioolsonate
Bartok, Roemeense dansen

Koenraad Spijker

Over Koenraad Spijker

Koenraad (1991) kreeg al vanaf zijn 6e klassiek pianoles en hij was al vlug publiekelijk te zien op kindercompetities en festivals. Op wat oudere leeftijd verruilde hij de piano voor drums in een periode dat zijn aandacht uitging naar Latijns-Amerikaanse muziek. Op zoek naar de oorsprong van de Latijns-Amerikaanse ritmen en harmonieën keerde hij terug naar zijn oude instrument en studeerde twee jaar bij de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal. Van hem kreeg hij naast een rijke harmonische scholing, onderricht in de vrije improvisatie.

In de voorbereiding op het conservatorium richtte hij zich weer op de Europese klassieke meesters. Op 17-jarige leeftijd werd hij aangenomen op het Conservatorium van Utrecht en hier sloot hij onder leiding van de Hongaarse pianiste Klára Würtz in 2013 zijn Bachelor Klassiek Piano af met een 10. Het hield daar niet mee op. In 2017 studeerde hij met een 9,6 af voor zijn Master Klassiek Piano, eveneens onder leiding van Klára Würtz. Tegelijkertijd studeerde hij nog jazzpiano bij de legendarische Bert van den Brink en compositie bij Caroline Ansink.

In de loop van tijd hebben al zijn voorkeuren en eerdere fascinaties een middelpunt gevonden: de muziek van Aleksander Skrjabin, een componist die naar zijn mening ‘alles heeft’. Zijn eindexamenrecital bestond dan ook geheel uit werken van de Russische meester. Voor zijn masterthese onderzocht hij de harmonische morfogenese binnen Skrjabin’s pianosonates. Momenteel studeert hij in Sofia, Bulgarije, bij Atanas Kurtev, een meester in de muziek van Skrjabin. Hij kreeg tijdens zijn studies onderricht van vele grote pianisten waaronder Alan Weiss, Daniel D’Rivera, Martyn van den Hoek, Igor Roma, Anto Pett, Svetozar Iwanoff, Elisabeth Leonskaya, Enrico Pace en Atanas Kurtev.

Koenraad speelde op nationale en internationale festivals in klassieke muziek, kamermuziek, improvisatie en wereldmuziek.

Emma Roijackers

Over Emma Roijackers

Emma (1995) maakte op zevenjarige leeftijd kennis met de viool. Tot haar achttiende studeerde ze aan de Sweelinck Academie van Amsterdam met Lex Korff de Gidts. Op dit moment studeert ze bij Ilya Grubert in Amsterdam en bij Lukas Hagen in Salzburg. Ze heeft al verschillende keren meegedaan aan het Prinses Christina Concours waar ze prijswinnend finales behaalde.

Elk jaar neemt ze deel aan muziekcursussen en masterclasses, in Nederland, Italië, Portugal, Oostenrijk en Zweden. Ze volgt er lessen van onder anderen Gerhard Schultz, Emmy Verhey en Shmuel Ashkenasi. In 2012 ontving ze de Laberté Hoedemaker prijs bij het jaarlijkse Peter de Grote Festival als aanmoediging voor haar spel. Het bracht haar op grote podia zoals die in het Concertgebouw tijdens lunchconcerten en de finale van het Entrée kamermuziek concours. En in de grote zaal als concertmeester van het Groot Entrée orkest met solist Hannes Minnaar.

Naast de muziekcursussen kreeg ze masterclasses van grote musici en vioolpedagogen zoals Zakhar Bron, Schlomo Mintz, Leonidas Kavakos, Ray Chen, Jaap van Zweden en Gordon Nicolic. Met orkest soleerde ze in werken van W. A Mozart, J. S Bach en J. Brahms en in 2015 werd ze als een van de twaalf deelnemers uitgenodigd voor de zomercursus ‘Crans-Montana Classics’ in Zwitserland.

Emma is Concertmeester van het ensemble ‘The String Soloists’ opgericht door violiste Lisa Jacobs die met het ensemble soleert. Ze spelen op verschillende locaties in binnen-en buitenland, op radio en televisie en hebben verschillende cd’s opgenomen. Lovende recensies vielen hen ten deel. Zij bespeelt een Carlo Giuseppe Testore (Novara, ± 1665 – 1716) viool, in bruikleen van het Conservatorium van Amsterdam.

Gegevens

Datum:
2 juni 2019
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Entree inclusief pauzedrankje
Evenement Categorie:

Organisator

Centrum Hofdael

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland
+ Google Maps