Aankomende Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Centrum Hofdael. Matineeconcert ‘Winterreis’ met Duo Sphinx

23 december 2018: 15:00 - 17:00

€ 15,00
Duo Sphinx. centrum hofdael

Het Duo Sphinx uit Nuenen (Inge Frimout-harp en Mariël van de Bos-fluit) bijt het spits af van een serie matineeconcerten die in Centrum Hofdael staan geprogrammeerd. Maandelijks bieden we een solist(e), een ensemble of een orkest de gelegenheid ons podium te betreden om hun passie voor muziek met publiek te delen. Het podium van Centrum Hofdael is groot genoeg voor kleine en grotere gezelschappen die we van tijd tot tijd willen uitnodigen, al dan niet in combinatie met optredens van jong talent uit de Talentstroom van KunstKwartier dat in ons centrum muziekonderwijs geeft.

Over het Duo Spfinx

Met het Duo Spfinx hebben we twee topmusici in huis. Inge Frimout-Hei studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Edward Witsenburg. Zij geeft concerten met harp en zang en is met haar elektrische harpen regelmatig te gast op festivals. Zij geeft leiding aan het Blue Planet Harp Ensemble, een harp-orkest voor kinderen en jongeren tot 21 jaar. Inge speelt harp en brengt naast werken van verschillende componisten ook eigen werk ten gehore. Met Mariël van den Bos, eerste fluitiste van het Metropole Orkest, vormt zij het duo Sphinx. Zij spelen werken van componisten als Debussy, Fauré en Ibert, maar ook van Gershwin en Jobim. Inge treedt ook op met de meesterviolist Ernö Olah en samen met het Malando Tango-orkest gingen zij tweemaal op tournee naar China. Diverse malen trad Inge op voor de Koninklijke families van Nederland en België.
Mariël komt uit een muzikale familie en speelt al vanaf haar 11e dwarsfluit. Ze studeerde aan het Sweelinck Conservatorium bij Koos Verheul en Harrie Starreveld.
Na haar studie speelde ze o.a. bij het Residentie Orkest en het Ballet Orkest en gaf les aan CKV Lelystad. Sinds 1993 speelt ze bij het Metropole Orkest. Mariël volgde verder nog fluitlessen bij Abbie de Quant en Léon Berendse, improvisatielessen bij Peter Guidi, Gert Jan Binkhorst, Bart van Lier, Monica van Lier, Werner Jansen, Ferdinand Povel en Marc Scholten.

Programma

Op het programma staan werken van o.a. Mozart, Fauré, Satie en Kerstmuziek uit verschillende windstreken. Voorproefje: klik hier.

Tickets

Als u dit concert wilt bijwonen kunt u een entreebewijs reserveren via reserveringen@hofdael.nl
Een entreebewijs kost € 15,– inclusief een pauzedrankje.
Reserveren

Wintersfeer Programma in Geldrop

Wil je meer weten over het totale Wintersfeer programma in Geldrop met drie weken schaatsplezier, muziek, shows, sport en spel, klik hier.

Gegevens

Datum:
23 december 2018
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€ 15,00
Evenement Categorie:

Organisator

Centrum Hofdael

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland
+ Google Maps