Aankomende Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

‘Hofdael Open’. Maak kennis met de gebruikers en hun programma’s

8 september 2018: 11:00 - 23:00

Hofdael Open
Drie dagen muzikaal vermaak in hartje Geldrop. Dag 2. En vandaag in Centrum Hofdael nog veel meer…

Op dag 2 neemt Centrum Hofdael met haar bewoners het stokje over. Tijdens het ‘Hofdael Open’ kunnen de bewoners van Geldrop en Mierlo niet alleen genieten van en meedoen met de muzikale kant van Hofdael, maar ook kennis maken met het culturele en educatieve aanbod van de gebruikers van Centrum Hofdael. Alle gebruikers van het Centrum zullen zich op deze dag laten zien en bezoekers kunnen vrijblijvend informatie over programma’s en cursussen inwinnen.

Charli Green

Charli Green. King of Swing

Muzikale workshops en ‘Jazz to Impress’ met de ‘King of Swing’

In samenwerking met KunstKwartier staan de gehele middag muzikale workshops gepland. Belangstellenden kunnen zich nog daarvoor opgeven met een mail naar p.lammers@kunst-kwartier.nl van KunstKwartier.

De workshops worden georganiseerd door docenten van het KunstKwartier. Later op de dag zal ook bigbandbobo en jazztrompettist Charli Green, de ‘King of Swing’ zich bij de workshopdeelnemers voegen. Voel de ‘groove’ en swing in je hele lijf ontstaan. Samen met Charli wordt een spetterend concert voorbereid. Met het concert ‘Jazz to Impress’ gaat het dak er ’s avonds af! Gegarandeerd.

Weverijmuseum Geldrop

Vernieuwd Weverijmuseum

Weverijmuseum, alleen op deze zaterdag gratis toegankelijk

Het Weverijmuseum is vernieuwd en gemoderniseerd. Bezoekers kunnen dat bekijken en de toegang tot het museum is gratis. Afhankelijk van de waterstand in de Dommel, zal ook het waterrad in beweging zijn. Bewonder dit historische object van heel dichtbij vanuit het Weverijmuseum. Nooit eerder is deze parel zo goed zichtbaar geweest!

Gevarieerd middagprogramma in de theaterzaal

Behalve de workshops staat er nog veel meer op het programma. Belangstellen krijgen in de middag een voorproefje van de programma’s die Centrum Hofdael de komende tijd wil presenteren. Voor deze dag is gekozen voor een mix van muziek en cabaret. In korte periodes van maximaal 30 minuten worden bezoekers verrast met mooie zang, vrolijk cabaret, talentenjacht (Kids Voice en Stars on Stage), swingende Dixie & Jazz en een aantrekkelijk stukje klassieke muziek. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal ook het buitenpodium worden ingezet. De exacte planning van de deelnemende musici en gezelschappen is binnenkort bekend.

Cursusinformatie en tentoonstelling in de Verbinding

In de Verbinding zullen docenten van Volksuniversiteit en de Wiele Creatief belangstellenden graag informeren over het cursusprogramma van het komende seizoen. Inschrijven voor een van de vele cursussen kan nog. In de beeldhouwruimte van de Wiele creatief is een tentoonstelling ingericht met werk van cursisten van het afgelopen cursusjaar. Een aanrader.

Andere gebruikers van Centrum Hofdael

Andere gebruikers, de Gemeente en het Filmhuis zijn ook prominent aanwezig met een informatiestand. De Gemeente legt graag uit welke wandel- en fietsroutes er in onze gemeente zijn uitgestippeld. Filmhuis Hofdael laat u al kennismaken met de geprogrammeerde films in het najaar. Of maakt u liever even een uitstapje naar de clubzaal van het GMC? Gegarandeerd dat u onderweg ernaar toe de geluiden van de workshop ‘meeneemt’. Er hangt gewoon een gezellig en bedrijvig sfeertje in Centrum Hofdael.

Live muziek

De a capella vrouwengroep Multi(f)vocaal zal op het buitenpodium, of bij slecht weer binnen, zorgen voor muzikale omlijsting van de dag. De Blue Jackets maken hun opwachting in De Wiele creatief. Bij de optredens van Multi(f)v0caal bepaalt het publiek welke nummers er gezongen gaan worden. Kom luisteren en maak uw keuze. Multi(f)vocaal treedt op van 11.30 – 12.00 uur en van 13.30 – 14.00 uur. Voor meer informatie over Multi(f)vocaal  Klik hier

Horeca staat paraat

Uiteraard staan de medewerk(st)ers van Centrum Hofdael klaar om bezoekers van een kopje koffie of een drankje te voorzien. En vraagt u dan ook eens naar de organisatie achter Centrum Hofdael waarin veel vrijwillig(st)ers al een leuke tijdsbesteding hebben gevonden. Centrum Hofdael staat steeds meer in de belangstelling. En dat is niet zomaar…

Spetterend avondprogramma. Reserveer tijdig een toegangsbewijs à € 7,50 per stuk (incl. pauzedrankje)

Om half zeven gaat het grote werk beginnen. Dan komen de dagcursisten bij elkaar en gaan ze samen spelen en oefenen voor het avondprogramma dat om 20:30 uur begint.
Spannend? Ja, zeker wel als alle lijntjes bij elkaar komen en er een harmonisch geheel van wordt gemaakt. Dat kunnen we met een gerust hart aan de docenten van KunstKwartier, het GMC en de King of Swing overlaten. Ze hebben dit vaker gedaan. Maar voor het publiek zal het avondprogramma zeker verrassend zijn. Er zijn nog kaartjes te koop. Ze kosten € 7,50 per stuk, inclusief een pauzedrankje. U kunt ze bestellen via: reserveringen@hofdael.nl

Programma vrijdag en zondag

Vrijdag 7 september: Zingggg Geldrop Zingggg. Klik hier.
Zondag 9 september: Blaaskapellenfestival. Klik hier.

Website Geldrop Anders: klik hier.

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland
+ Google Maps