Aankomende Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

KunstKwartier. Theaterfestival

8 juni 2019: 11:00 - 16:30

De theatergroepen van Kunstkwartier sluiten hun cursusjaar samen af! Op zaterdag 8 juni presenteren alle theatergroepen samen hun voorstellingen. De groepen zijn klaargestoomd om het podium van Centrum Hofdael in Geldrop te beklimmen. Samen presenteren zij vier korte toneelstukken aan het publiek. Om 11:00 uur laten de kindergroepen zien wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben. En vanaf 15:00 pakken de oudere jongeren het podium, dat is hun moment om te stralen!

Het programma en toegangsbewijzen

11:00 – 12:30 uur. Kindervoorstellingen ‘De vijf ruiters’ en ‘Pudding Puck’ – combiticket € 6.50
15:00 – 16:30 uur. Jongerenvoorstellingen ‘STIEFmama!’ en ‘Zomerkamp’ – combiticket € 6.50
Speciale aanbieding: Dagticket voor alle voorstellingen € 10,-
Kaartverkoop tegen contante betaling via de receptie van Kunstkwartier Helmond, de theaterdocent in Geldrop en bij de dagkassa in Centrum Hofdael op 8 juni.

Over de voorstellingen

De vijf ruiters
Gespeeld door: Speelzolder Helmond. Theaterdocent: Femke Maas
Het verhaal:
Verhuisd naar de verste uithoek van het land, Ravenhorst. Wat valt daar nou te beleven?
“Thomas, Maurits, Lisa, Emma, Jocelyn, kom! We hebben jullie hulp nodig! Raveleijn heeft jullie nodig!” Een vreemde stem roept de broers en zussen en het avontuur begint! Gevaar wacht, zal het hen lukken om Graaf Olaf te verslaan? Zal de rust ooit terugkeren in Raveleijn? Ben zelf getuige van de strijd om Raveleijn. Raveleijn, waar raven ruiters zullen zijn.

Pudding Puck
Gespeeld door: Theaterclub Geldrop. Theaterdocent: Lars van Asten
Het verhaal:
Puck Olsen is niet erg groot en moedig. Eigenlijk een beetje klein en dun – en ook niet echt wat je noemt: moeders mooiste. Nee, ze heeft het niet getroffen. Puck wordt gepest door haar klasgenoten. Op een dag mag ze van een heks, genaamd Zandra, een wens doen. Een wens die haar groot en moedig moet maken. Maar heeft Puck eigenlijk wel zo’n wens nodig om groot en moedig te zijn?

STIEFmama!
Gespeeld door: Theatertroep Helmond. Theaterdocent: Femke Maas
Het verhaal:
Dit verhaal gaat over families. Over een groepje rommelige families. Niet over jullie eigen familie, want die is netjes en op orde. Niet over de mensen die naast jullie zitten want daar is, zo te zien, ook niks mis mee. Dit verhaal gaat over families die het net niet redden. Wat moet je doen als je ineens een nieuwe moeder krijgt? En niet zomaar een moeder, maar een STIEFmoeder. Wat moet je als je gezin een grote bende is? Is thuis altijd een thuis of soms maar gewoon een huis? Grote familiedilemma’s en bepaald GEEN gezellige voorstelling. Maar deze kinderen, die redden zich wel! Ze bedenken een plan!

“Zomerkamp”
Gespeeld door: Theatertroep Geldrop. Theaterdocent: Lars van Asten
Het verhaal:
En dan heeft je moeder je opgegeven voor een zomerkamp. Geen gewoon zomerkamp, maar een “speciaal zomerkamp”. Terwijl de jongeren één voor één binnendruppelen op het kamp, begint het buiten steeds harder te druppelen. De sfeer is wat gespannen en plotseling zitten ze met elkaar opgescheept. Niemand kent elkaar. Iedereen gedraagt zich apart. Noodgedwongen leren ze elkaar beter kennen en lijkt de boel op te klaren. Het scenario van deze voorstelling is door de jongeren uit Theatertroep Geldrop zelf bedacht op basis van improvisatie en goede gesprekken. Stap voor stap is hierdoor een vaste korte voorstelling ontstaan.

Gegevens

Datum:
8 juni 2019
Tijd:
11:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

Kunstkwartier

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland
+ Google Maps