Aankomende Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Matineeconcert. Frederic Voorn speelt werken van Mozart, Beethoven, Chopin en Frederic Voorn

10 februari: 15:00 - 16:30

Matinee Frederic Voorn. Centrum Hofdael

Frederic Voorn is op verschillende muzikale gebieden actief. Hij is concertpianist en componist. Hij schrijft artikelen voor diverse muziekbladen en dirigeert drie koren. Tussen 2001 en 2013 was Frederic Voorn de samensteller, en soms ook mede-presentator, van het VARA radioprogramma Pianistenuur, dat iedere zaterdag op Radio 4 werd uitgezonden. Pianistenuur, dat bijna 500 afleveringen heeft gekend, werd gepresenteerd door Paul Witteman.

Entree

Een entreebewijs voor dit matineeconcert kost € 15,50 (inclusief een pauzedrankje). U kunt uw entreebewijs vooraf reserveren. Telefonisch: 040 286 91 19 of via een mail naar reserveringen@hofdael.nl

Programma op zondag 10 februari

Wolfgang Amadeus Mozart: Sonate KV 282
– Adagio
– Menuetto I
– Menuetto II (da capo Menuetto I)
– Allegro
Ludwig van Beethoven: Bagatellen op. 126
– Andante con moto
– Allegro
– Andante
– Presto
– Quasi allegretto
– Presto
– Andante amabile e con moto
Frederic Chopin: Polonaise op. 26 nr. 2

Pauze

Frederic Voorn: Pièces simples et naturelles
– Nantua
– Sarabande
– Intermezzo
– Lament
– Nos Enfants, Berceuse

Piano Sonata
– Allegro ma non troppo
– Andante
– Vivace

Over Frederic Voorn

Frederic Voorn studeerde piano aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht bij Jan Marisse Huizing, Jan Wijn en bij Hakon Austbö. Na het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus vervolgde hij zijn studie in Londen bij Peter Feuchtwanger en in Moskou bij Lev Naumov en Youri Levin. Frederic Voorn woont in Amsterdam, is getrouwd en heeft twee zonen.

Internationale staat van dienst

Als pianist heeft Frederic Voorn op vier continenten concerten gegeven en hij speelt zowel op moderne als op historische instrumenten. Hij was laureaat van het Frank Martin International Music Competition en werd voor diverse muziekfestivals uitgenodigd, zoals het Tibor Varga Festival (Sion, Zwitserland), het Nordic Historical Keyboard Festival (Kuopio, Finland), Antverpiano (Antwerpen, België) en het International Festival of Chamber Ensembles (Kazan, Rusland). Hij speelde in zalen als Het Concertgebouw in Amsterdam en de Tonhalle in Zürich en was solist bij diverse orkesten, zoals het Staats Symfonieorkest van Azerbeidzjan, het Messiah Festival Orchestra in Amerika en de St. Michael Strings in Finland. In 2017 gaf hij in Vancouver, Canada de wereldpremière van zijn eigen Pianoconcert, met het West Coast Symphony Orchestra o.l.v. Bujar Llapaj.
Frederic Voorn geeft regelmatig masterclasses in Amerika, Canada, Indonesië en Rusland en was jurylid bij verschillende concoursen, zoals het 8e Concours International de Piano Adilia Alieva in Gaillard, Frankrijk en het 5e Geelvinck Fortepiano Competition in Amsterdam. Voor het label Ezra Classics heeft hij diverse CD’s uitgebracht en in 2016 verscheen de CD La forêt perdue, geheel gewijd aan zijn eigen pianowerken.

Eigen composities

Als componist is Frederic Voorn sinds 2005 actief en zijn werk, voor diverse bezettingen geschreven, wordt regelmatig uitgevoerd. In 2005 verscheen de pianocyclus Pièces simples et naturelles en een kort orkestwerk getiteld: Ezra’s Journey. Het jaar daarop componeerde hij zijn String Quartet, dat in 2008 in Amerika in première ging en twee jaar later voor het eerst in Nederland werd uitgevoerd door het Ad Libitum Quartet. Voor het kamerkoor Babylon schreef hij verschillende liederen, zoals de Zwei Goethe Lieder uit 2009, het lied Die Gedanken sind Frei uit 2012 en het madrigaal Zefiro torna uit 2014, op tekst van de Renaissance-dichter Ottavio Rinuccini. In 2015 ging de pianosuite La forêt perdue in première en in 2017 de Piano Sonata en het Piano Concerto. Momenteel werkt hij aan een opera over Sergei Diaghilev.

Gegevens

Datum:
10 februari
Tijd:
15:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

Centrum Hofdael

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland
+ Google Maps