Aankomende Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Muziekhuis Hofdael. Muziek in de Foyer met ‘Robert den Hartigh’

18 februari 2018: 14:30 - 17:00

€ 5

Robert den Hartigh (1976) is een rootsmuzikant beïnvloed door verschillende folkloristische stijlen van muziek. Van nostalgische countryblues tot rauwe Mississippi deltablues en van Trans-Atlantische folk tot akoestische southern rock. Naast het doorleefde Americana geluid, dat doorklinkt in zijn eigen songs, vertolkt hij vooroorlogse bluessongs en rootsgeoriënteerde klassiekers.

Roberts toewijding ligt in het vertolken en uitdragen van deze geweldige muziektraditie. Hij volgt de voetsporen van degene die hem inspireerden. De songs van Robert den Hartigh hebben allen een eigen verhaal. De intense beleving daarvan komt recht uit het hart. Hij begeleidt zichzelf op steelguitar, mandola, akoestische gitaar en trekharmonica. Daarnaast gebruikt hij een Indian bassdrum.
Zijn inspiratiebronnen zijn onder andere Charley Patton, Lead Belly, Lightnin’ Hopkins, John Lee Hooker, Robert Johnson, Muddy Waters, Howlin Wolf, Woody Guthrie en vele andere.

Hij was al eerder te zien op Kwadendamme Bluesfestival, Blues in Wijk, Culemborg Blues, Keltfest, Folkwoods en diverse keren als support voor o.a. The Juke Joints & Jan Akkerman, Bluescafé Apeldoorn, Blues in Dongen, Café Wilhelmina Eindhoven en bij diverse motor- en bluesfeesten, in kroegen en op andere festivals. Ook speelt hij regelmatig in België oa in Cowboy Up in Waardamme, Roots in het Park in Aarschot (B), Parkfeesten Brecht (B) en Antwerpen (B).

Gegevens

Datum:
18 februari 2018
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
€ 5
Evenement Categorie:

Organisator

Muziekhuis Hofdael

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland
+ Google Maps