Aankomende Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Muziekhuis Hofdael. Muziek op Cultuurplein de Bleek met ‘Tip Jar’

29 juli 2018: 14:00 - 17:00

Tip Jar

Tip Jar

Tip Jar is het muziekproject van Bart de Win en Arianne Knegt. Tijdens de opnames van enkele duetten voor de solo albums van Bart, ontdekten ze dat hun stemmen op een natuurlijke manier samenvloeiden. Ze besloten samen als duo te gaan samenwerken en zie daar Tip Jar was geboren. Bart en Arianne gingen samen nummers schrijven en hebben deze zo naturel en eerlijk mogelijk opgenomen, waarbij de essentie en het karakter van de song op de voorgrond stond.

Tip Jar, de band van Bart de Win en Arianne Knegt, timmert alweer een aantal jaren aan de weg met hun Songs about love and life in het folk-, pop- en americanagenre, met invloeden uit pop en jazz. Bart was gedurende 15 jaar Vaste Man bij Gerard van Maasakkers, speelde met Birds of Chicago, Walt Wilkins, JW Roy en in Matthews Southern Comfort, maar concentreert zich de laatste jaren vooral op Tip Jar. Bart en Arianne nemen het publiek aan de hand van hun originele liedjes en de nodige anekdotes mee over de plattelandsweg en door het zuiden van de Verenigde Staten. Hun zojuist verschenen derde album Gemstone Road werd opgenomen in Austin, Texas en geproduceerd door Walt Wilkins. Het buitenlandse avontuur zorgde voor een andere sound. Donker en kleurrijk. Het plan om Nederland en Amerika muzikaal te laten samensmelten kwam soepel van de grond met bijdragen van vaste Tip Jar-muzikant Harry Hendriks op gitaar, ukulele en banjo, BJ Baartmans op mandoline en Joost van Es op viool. De recensies liegen er niet om. En weer verder gaat de carrousel.

Deze middag treedt Tip Jar als trio op met Bart de Win, Arianne Knegt en Baer Traa. Kijk voor meer informatie op de site.

 

In het voorprogramma: Karlijn Goossens

De middag begint met een optreden van Karlijn Goossens. Karlijn is 17 jaar oud en woont in Tilburg. Karlijn over haar toekomstplannen: “Ik ga beginnen aan een artiesten opleiding. Ik heb nooit zangles gehad maar treed wel al redelijk vaak op. Ik zong als klein kind al heel veel en ben daar nooit mee gestopt. Na deze mbo artiesten opleiding wil ik beginnen aan een hbo acteurs opleiding en daarna wil ik drama gaan studeren op het conservatorium van Antwerpen. En hierna is het mijn droom een internationale carrière te beginnen als zangeres/film actrice”. Een ambitieuze meid dus. Ze zingt haar nummers solo met een begeleidingsopname. Alvast luisteren? When we were Young  gezongen op het podium van Centrum Hofdael tijdens de Mei’se Mert op 27 mei jl.
Karlijn begint het programma deze middag om 14.00 uur.

Het optreden van Tip Jar begint om 14.30 uur.

De optredens zijn gratis en vinden buiten plaats op het podium voor Centrum Hofdael en het publiek kan op de Bleek genieten van de klanken. Een vrijwillige bijdrage in de kosten is natuurlijk altijd welkom. Tijdens het concert gaan we met de hoge hoed rond.
Neem je eigen stoel mee en ontvang gratis een kop koffie!

Centrum Hofdael zal zorgen voor een buitenbar.
En nu maar hopen op een mooie zonnige dag.

Gegevens

Datum:
29 juli 2018
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
www.hofdael.nl

Organisator

Muziekhuis Hofdael

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland
+ Google Maps