Aanstaande Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Muziekhuis Hofdael presenteert Muziek op de Bleek met Tjendol Sunrise

15 augustus: 14:30 - 17:00

Gratis
Tjendol Sunrise

Een old-school Rock’n’Roll-band met een geweldige live-reputatie: Tjendol Sunrise speelt vroege Rockabilly, Rock’n’Roll en Indorock. De band werd opgericht in 2004 en bestaat uit zanger/gitarist Marc Tjendol, zanger/leadgitarist Patrick Kerger (oa Tineke Schouten), zanger/contrabassist Willy Pieters en drummer Jean-Paul Goossens. Ze hebben zich laten inspireren door de oude fifties Rock’n’Roll en niet in de laatste plaats The Tielman Brothers, die in de brave jaren ’50 heel Europa op z’n kop zetten met een ongekend wilde show.

Wat de Tielmans deden had men hier nog nooit eerder gezien: gitaren werden achter in de nek bespeeld, vlogen meters door de lucht of werden met de tanden bewerkt. De drummer liep al spelend over z’n drumstel en op de contrabas werden halsbrekende toeren uitgehaald. Tjendol Sunrise heeft de eer gehad om live te spelen met Tielman Brothers-frontman Andy Tielman.

Ze begeleiden Andy ook op diens laatste CD ’21st Century Rock’ én ze traden met hem op voor koningin Beatrix. Tjendol Sunrise is zeer bekend bij de liefhebbers van Indorock, onder andere zijn ze een vaste gast tijdens de Tong Tong Fair (v/h Pasar Malam) in Den Haag. In 2012 won Tjendol Sunrise de Andy Tielman Award vanwege “de instandhouding en promotie van Rock & Roll in het algemeen en de Indorock in het bijzonder”. Tot op heden maakte de band 5 CD’s die recentelijk ook in de USA werden uitgebracht wat resulteerde in een Amerikaans tour in 2013.

Het moge duidelijk zijn: dit zijn de nieuwe vaandeldragers van de Indo-rock!

Handig om te weten
  • Muziek op de Bleek is gratis toegankelijk.
    Maar zo’n optreden kost natuurlijk wel geld. We betalen de band en voor de techniek voor geluid en licht. Wij krijgen subsidie, maar deze subsidie is niet toereikend om de totale kosten te dekken. We gaan rond met de hoge hoed waarin je je financiële waardering voor de muziek kunt laten blijken. Ook kun je dit via een QR code doen.
  • De band staat op het podium naast het terras en het publiek kan vanaf het terras van Hofdael van de muziek genieten of een plekje zoeken op het Cultuurplein.
  • Indien er nog maatregelen genomen moeten worden met betrekking tot eventuele coronaregels dan zorgen we daarvoor.
  • Bij slecht weer kunnen we uitwijken naar de theaterzaal binnen.

We hopen op een mooie muziekmiddag.

 

Gegevens

Datum:
15 augustus
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Organisator

Muziekhuis Hofdael
E-mail:
muziekhuishofdael@gmail.com