Aanstaande Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Muziekhuis Hofdael presenteert Muziekcafé Van Aalst & Ruissen

20 december 2020: 14:30 - 15:30

€6,50
Van Aalst & Ruissen afgelast

Van Aalst & Ruissen

De eerste muzikale samenwerking ontstond ruim 40 jaar geleden toen ze samen in een lokale folk band speelden. Mieke zong al jaren in een duo en Piet had als toetsenist al diverse bands achter de rug. Toen Mieke, geïnspireerd door de muziek van o.a. C.S.N.&Y, eigen repertoire ging schrijven was een nieuwe band al snel geboren. Er volgden nieuwe bezettingen, andere namen en in de loop van de jaren ontwikkelde de muziek zich van akoestische luisterliedjes tot pop met een beetje jazz.
Toen de populariteit van popbandjes een beetje over waaide was het even stil om daarna verder te gaan als trio met Louis van Herk op gitaar. Dat resulteerde in de eerste CD ’Precious Blue’ met eigen repertoire opgenomen in Piet’s thuisstudio.
Mieke en Louis gingen zich meer toeleggen op akoestische luistermuziek (de cirkel was rond) Piet was als bassist in een jazzband actief en de muzikale wegen scheidden zich tijdelijk hoewel de contacten bleven. Een live opgenomen concert bij Kraay en Balder was in 2009 de basis voor de dubbel cd ´Pure`. Toen Mieke op zoek ging naar een nieuwe begeleider, was een telefoontje snel gepleegd en dit resulteerde eind 2017 uiteindelijk in: Van Aalst & Ruissen.
Het repertoire omvat nummers van bijna 100 jaar geleden (Gershwin) tot nu (John Legend) muziek die de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan of dit zeker zal doen, en daarom de moeite waard om gespeeld te blijven worden. Aangevuld met een aantal eigen nummers is er een programma ontstaan van muziek die hen geïnspireerd heeft en hopelijk ook de luisteraar zal boeien.
Mieke van Aalst 0629622554
Piet Ruissen 0655553389

Het optreden kan via een livestream op YouTube gevolgd worden. Klik daarvoor op onderstaande knop.

Ga naar de livestream

Er zijn ook enkele plaatsen beschikbaar als je live aanwezig wilt zijn. Hiervoor is reserveren verplicht.
Dit kan volledig coronaproof, hieronder zie je hoe we dat geregeld hebben.

  • In de theaterzaal maken we een gezellige en veilige stoelindeling met zitjes van elk 2 stoelen, zodat je met je partner of gezinslid aan één zitje kan zitten.
  • Bestel je meer dan 2 kaarten, dan word je per 2 personen (uit één huishouden) een zitje toegewezen.
  • Wanneer je niet uit hetzelfde huishouden komt, maak dan aparte bestellingen, zodat we jullie op 1,5 afstand kunnen plaatsen.
  • Graag je jas meenemen in de zaal.
  • De horeca is gesloten, maar de prijs á € 6,50 is inclusief een flesje water/kopje koffie/thee ‘to go’, dat je mee in de zaal kunt nemen.
  • Graag niet eerder dan een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.

De kaarten hiervoor kun je via onderstaande knop bestellen:

Bestel hier je tickets

Op de hoogte blijven van alle activiteiten in Centrum Hofdael? Klik hieronder en je ontvangt iedere maand de nieuwsbrief.

Schrijf je hier in!

 

 

 

Gegevens

Datum:
20 december 2020
Tijd:
14:30 - 15:30
Kosten:
€6,50

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland
+ Google Maps