Aankomende Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Weverijmuseum. Kunst&Curiosa dag

17 maart: 13:00 - 17:00

Kunst en Curiosa

Heeft u nog een oud wandkleed dat misschien wel in Geldrop is geweven? Een schilderij met wevers erop? Of gewoon een ander kunstobject en heeft u altijd al willen weten wat het verhaal en de waarde hiervan is? Kom erachter tijdens de Kunst & Curiosa dag in het Weverijmuseum in Geldrop op zondag 17 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Taxaties

Het taxeren van kunst is een vak apart, want naast de signering wordt er ook gekeken naar het beeld, de conditie en ontelbare andere details van het werk. Maar dan blijft nog steeds de vraag: heeft u ergens een onontdekt pareltje in huis? Daar kunt u achter komen tijdens de Kunst & Curiosa dag. Gedurende de dag kunt u aanschuiven bij een van de taxateurs van kunsthandel Art Dumay. Zij taxeren niet alleen uw schilderijen, maar ook uw beelden, antiek en ander kleingoed.

Twee voor de prijs van één

Bewonder tijdens het taxeren ook het unieke waterrad uit 1874 en het museum. Want die middag kunt u ook het museum bezoeken en krijgt u bij aankoop van 1 entreebewijs, het tweede entreebewijs gratis. In het Weverijmuseum Geldrop ervaart u met moderne en audiovisuele middelen de geschiedenis van de rijke textielhistorie van Geldrop-Mierlo in de 19e en 20e eeuw.

Over het museum

Het museum is gehuisvest in het Centrum Hofdael, in het deel waarin vroeger de ‘Wollenstoffenfabriek A. van den Heuvel en Zoon’ was gevestigd. Bij binnenkomst maakt u direct kennis met het unieke waterrad uit 1874. In het Weverijmuseum wordt nog steeds geproduceerd. Hoor het ‘gekletter’ van de weefgetouwen die door vrijwilligers worden bediend. Kortom, maak er een gezellige middag van.
Meer info: klik hier.

Gegevens

Datum:
17 maart
Tijd:
13:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Weverijmuseum

Locatie

Centrum Hofdael
Molenstraat 23
Geldrop, Molenstraat 23 5664 Nederland
+ Google Maps