Wie is actief in Centrum Hofdael?

Een groot aantal organisaties heeft Centrum Hofdael als thuisbasis. Deze organisaties bieden een grote variatie aan activiteiten aan op het gebied van educatie, film, muziek, dans, creativiteit, cultuur, gezonde levensstijl en ondernemen.  Jong en oud zijn van harte welkom om deel te nemen aan en voorál te genieten van dit unieke aanbod! Wil je meer weten over wat de verschillende gebruikers van ons centrum te bieden hebben? Hieronder kun je per organisatie naar hun eigen website voor meer informatie.

Filmhuis Hofdael organiseert wekelijks op vrijdagen een filmvoorstelling. Doorgaans zijn het films die je niet in de reguliere bioscopen ziet. En in onze foyer kun je genieten van een hapje en een drankje. Klik hier voor het actuele filmaanbod.

Het Weverijmuseum Geldrop is een uniek museum, dat de herinnering aan Geldrop als belangrijke textielstad in de 19e en 20e eeuw tot leven brengt.
Klik hier voor meer info over het museum, openingstijden en tarieven.

Gelukkig en gezond opgroeien op weg naar een zelfstandig leven. De GGD helpt als dat gewenst of nodig is. Met antwoorden op vragen, zorgen of twijfels over de groei en ontwikkeling van je kind. Maak altijd eerst een afspraak. Klik hier voor meer informatie.

Ontdek je creatieve talent bij Kunstkwartier! Of je nu een instrument wilt leren bespelen of toneel wilt spelen. Onder begeleiding van een professionele en inspirerende docent ontwikkel en verbeter je je muzikale of theatrale vaardigheden..
Klik hier voor het actuele aanbod.

De Koninklijke Harmonie “Geldrops Muziekcorps” (GMC) bestaat uit een viertal orkesten. Jaarlijks worden binnen en buiten, optredens verzorgd. De prioriteit ligt bij het samen op een prettige manier muziek maken en dit tijdens optredens uit te dragen. Er wordt een gevarieerd repertoire gespeeld. Klik hier voor meer informatie.

De Wiele creatief is hét creativiteitscentrum in Geldrop-Mierlo en omstreken voor kunsteducatie en artistieke ontwikkeling. De Wiele creatief cursussen en workshops voor jong en oud in een inspirerende omgeving waarin je op een prettige manier alle ruimte krijgt om jouw creatieve kracht te ontdekken en te ontwikkelen. Klik hier voor meer informatie.

De Volksuniversiteit is er voor iedereen die wat wil leren of op een zinvolle manier een deel van zijn/haar vrije tijd wil besteden. Een vooropleiding is niet nodig en, jong of oud, iedereen is welkom. Het aanbod is breed en interessant, zoals talen, gezondheid, creativiteit, kunstgeschiedenis en koken. Klik hier voor meer informatie.

Muziekhuis Hofdael organiseert muziekoptredens in uiteenlopende lichte muziekgenres, met zowel professionele muzikanten als  amateurs.
Klik hier voor ons programma van het komende halfjaar. Je vindt dit ook terug in de volledige agenda van Hofdael. Volg  ons ook op facebook en Instagram 

Stichting Cultuur aan de Dommel verbindt beoefenaars en liefhebbers van podiumkunsten. Niet voor ’n keer, maar duurzaam. Ze verweeft waarden, kwaliteiten, professie, hobby en passie met beleving. Met als resultante aangenaam vermaak voor iedereen.

Totaal Inburgering is gespecialiseerd in het inburgeren van nieuwkomers en geeft klassikaal Nederlandse taal- en inburgeringslessen. Elk individu wordt gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen teneinde de weg in de Nederlandse samenleving te kunnen vinden.

Au3SmitsMusic wil plezier in muziek verspreiden onder jong en oud. Met o.a. een zangwedstrijd ‘Kids Voice’ voor kinderen en ‘Stars on Stage’, een zoektocht naar muzikaal talent voor (jong) volwassenen, kerstliederen zingen met een groot familiekoor en het ‘A-meezing’ evenement.

Veel kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. “Stichting Leergeld Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende” wil deze kinderen kansen bieden om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Het Haydn Orkest Brabant is een project-orkest dat per project wordt samengesteld uit musici uit Zuid-Oost Brabant. Zij zijn verbonden aan verschillende regionale orkesten, ensembles en opleidingsinstituten. Het Haydn Orkest Brabant biedt speelruimte aan (jonge) solisten en begeleidt ze ook.

Stichting OOK Begeleiding is een onafhankelijke organisatie gespecialiseerd in het begeleiden van mensen en gezinnen met autisme. Het team bestaat uit meer dan 50 specialisten en richt zich op de regio van Geldrop, Helmond en Mierlo

Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten. We kiezen voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon én op je fitheid. Die specifieke combinatie zorgt ervoor dat je met Fit & Slank resultaten behaalt die je eerder voor onmogelijk hield.

Theater Drop maakt familievoorstellingen. Vaak wordt de vierde wand doorbroken en spelen de kinderen in de zaal mee met het script, zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. De personages zijn boeiend voor de kinderen; de humor is vooral gericht naar volwassenen.

Zit je vast in je baan of uitkering? Lukt het je maar niet om de juiste mensen te vinden voor je bedrijf? Heb je te maken met langdurige ziekte van jezelf of je werknemers?

Van alles al bedacht en geprobeerd? Dan is het nu tijd voor een frisse start! Ons bedrijf heet niet voor niets zo. Met plezier geven wij ondersteuning en denken we met je mee bij dit soort vraagstukken en nog veel meer arbeid gerelateerde zaken. Wij geven richting aan jouw frisse start. Klik hier voor meer informatie

Downtown Promotions is een urban cultuurbedrijf. We bieden kansen, begeleiding en platforms voor jonge makers en talentontwikkeling voor amateur- tot professionele artiesten. Daarnaast bieden we human-resource oefeningen in de vorm van denktanks en dialoogtafels aan bedrijven om de urban community beter te begrijpen.

Bij Downtown Promotions ondersteunen we de echte code van de HipHop community.

~ Vrede, liefde, eenheid en plezier. 


60PlusPlaza richt zich op het maken van o.a. online cursussen voor senioren.

  • cursussen over eenzaamheid, het zoeken van contacten, zelfredzaamheid en nostalgie
  • cursussen over kunst en cultuur
  • overpeinzingen
  • quizzen
  • spelletjes
  • cursussen over hulpmiddelen die voor senioren van belang kunnen zijn
  • virtuele reizen

Rosan Management Services biedt management diensten op het gebied van vermogensbeheer en het beheer van onroerend goed. Daarnaast kun je bij Rosan terecht voor  diverse andere denkbare management services.

info@rosanmanagementservices.nl

Reflekt HRA

Leonie Schellekens is re-integratiebegeleidster en jobcoach, aangesloten bij een collectief bedrijf bestaande uit zelfstandig ondernemers. Individuele begeleiding om te ondersteunen bij het bewust maken van kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Leonie werkt vanuit passie met het motto “er is voor iedereen een passende werkplek”!

leonie.schellekens@reflekthra.nl

Zensas Geldrop 

Saskia Hermens is Sensi therapeut. Sensi therapie is een krachtige manier om balans te brengen op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau d.m.v. verschillende therapieën.

M.b.v. de Biosensor wordt uitgemeten wat jij nodig hebt. Een behandeling duurt gemiddeld 1-1,5 uur. Vaak heb je maar enkele behandelingen nodig.  

  • Ontspanningsmassage
  • Rug- en nekmassage
  • Hoofdpijnmassage

www.zensas-geldrop.nl

Huisartsenpraktijk Montis is een toegankelijke organisatie die de hoogst haalbare zorg levert en waar de patiënten op de eerste plaats staan. Niet alleen voor de noodzakelijke medische zorg maar we helpen u ook graag een gezonde leefstijl te verkrijgen of te behouden. 

In de moderne samenleving hebben mensen graag zelf de regie. We richten onze zorg zo in dat we u niet alleen fysiek zo goed mogelijk kunnen helpen, maar zorgen er ook voor dat u digitaal toegang krijgt tot allerhande antwoorden. Op deze manier komen we samen tot maatwerk.

www.huisartsenpraktijkmontis.nl 

HKB levert bedrijfsadvies aan bedrijven binnen het MKB. Wij begeleiden bedrijven naar een betere bedrijfsvoering en zorgen voor rendementsverbetering. Dit doen we met heldere analyses en een praktische aanpak. We zorgen ervoor dat ondernemers kunnen ondernemen met meer succes, plezier en rust. Onze deskundigheidsgebieden in bedrijfsadvies zijn groei, strategie, financiering, verkoop, marketing, personeel en persoonlijk leiderschap.

www.hkb.nl

Rubik Coaching

Weten wie je bent en wat je graag wilt, keuzes maken voor een opleiding of een passende baan. Deze keuzes vragen inzicht en vertrouwen in jezelf. Deze keuzes vragen een stap voor stap proces. Als Rubik Coaching help ik jongeren en twintigers bij dit proces. Omdat kiezen voor jezelf niet altijd makkelijk is én omdat je de keuzes in studie en werk niet altijd kunt overzien. Waar wil jij graag bij geholpen worden?

Wil je meer weten over Studiekeuzecoaching of Loopbaancoaching? Klik hier: www.rubikcoaching.nl

 

Literair Café Dommeldal verzorgt al 13 jaar op zondagmiddagen literaire lezingen met de beste Nederlandstalige schrijvers. In de zomerperiode verzorgen we op woensdagavonden de ZomerAcademie met bekende non-fictie schrijvers.

Het Literair Café Dommeldal is een samenwerking met de Bibliotheek Dommeldal en boekhandel Van Grinsven in Geldrop.

Voor ons programma kijk op onze sites:

www.bibliotheekdommeldal.nl

 

TopZorg Geldrop streeft naar persoonlijke zorg op maat, aangepast aan de behoeftes, leefwijze en omstandigheden van de cliënt. Wij zijn ervan overtuigd dat cliënten die gehoord worden en “warme” aandacht krijgen, beter revalideren en genezen. Hierbij werken we nauw samen met een breed scala aan zorgverleners. Wij verlenen zorg vanuit grote passie en professie.

www.topzorggeldrop.nl

Laan 7 is het enige beweegcentrum voor Geldrop en omstreken waar bewegen altijd positief is.

Laan 7 geeft patiënten, sporters en recreanten professionele en persoonlijke aandacht. Aandacht voor lichaam én geest. Deze totaalbenadering waarbij aandacht is voor zorg en bewegen is uniek en zorgt voor duurzame bevordering van jouw gezondheid. Bewegen dat doen we samen en met plezier, zodat bewegen goed voelt en blijft voelen. Zo bereikt iedereen zijn doel.

Zeg nou zelf: werken aan jezelf dat zou toch goed moeten voelen?

www.laan7.nl

Fitale verbindt alle informatie rondom uw medewerkers met elkaar door middel van de Fitale Adviesscan, waardoor u inzicht krijgt in al uw kansen en risico’s. Voor ieder onderdeel een aparte specialist inschakelen is niet meer nodig. Fitale kijkt zowel van binnenuit als van buitenaf naar uw organisatie en de ontwikkelingen van de wet- en regelgeving, sociale gebeurtenissen en omstandigheden op de arbeidsmarkt en zorgt ervoor dat de gehele menskant inzichtelijk is. Fitale geeft u grip op uw medewerkers en weet welke koers u het beste kunt varen, want de mens is uw belangrijkste arbeidskapitaal.

fitale.nl

Een leefstijl aanpassen door op een natuurlijke, gerichte manier de droom naar werkelijkheid te gaan realiseren. Dit gebeurt door je te helpen in het leren kiezen van alternatieven.

Voeding en gezondheid zijn voortdurend in ontwikkeling en vragen dan ook om voortdurende scholing. Menu22 verwerkt deze kennis en vertaalt deze naar bruikbare toepassingen zodat het praktisch bruikbaar wordt binnen het gewone leven.

Menu22.nl

De gemeente Geldrop-Mierlo is op verschillende wijzen verbonden met Centrum Hofdael. De Gemeenteraad vergadert er en ook de deelnemers aan de drie Raadkamers waarin beeldvorming en oordeelsvorming plaats vindt.
Klik hier voor de cultuurvisie.