Wie organiseert wat?

Op dit moment heeft een aantal vaste huurders Centrum Hofdael als karakteristiek ‘thuisbasis’ gekozen. Deze organisaties bieden een grote variatie cursussen, lessen, workshops of andere activiteiten op het gebied van film, muziek, dans, creativiteit en cultuur binnen ons centrum. Jong en oud zijn van harte welkom om deel te nemen aan en voorál te genieten van dit unieke aanbod! Wil je meer weten over wat de verschillende gebruikers te bieden hebben? Hieronder kun je per organisatie naar hun eigen website voor meer informatie.

Filmhuis Hofdael organiseert wekelijks op vrijdagen een filmvoorstelling. Doorgaans zijn het films die je niet in de reguliere bioscopen ziet. En in onze foyer kun je genieten van een hapje en een drankje. Klik hier voor het actuele filmaanbod.

Het Weverijmuseum Geldrop is een uniek museum, dat de herinnering aan Geldrop als belangrijke textielstad in de 19e en 20e eeuw tot leven brengt.
Klik hier voor meer info over het museum, openingstijden en tarieven.

Gelukkig en gezond opgroeien op weg naar een zelfstandig leven. De GGD helpt als dat gewenst of nodig is. Met antwoorden op vragen, zorgen of twijfels over de groei en ontwikkeling van je kind. Maak altijd eerst een afspraak. Klik hier voor meer informatie.

Ontdek je creatieve talent bij Kunstkwartier! Of je nu een instrument wilt leren bespelen of toneel wilt spelen. Onder begeleiding van een professionele en inspirerende docent ontwikkel en verbeter je je muzikale of theatrale vaardigheden..
Klik hier voor het actuele aanbod.

De Koninklijke Harmonie “Geldrops Muziekcorps” (GMC) bestaat uit een viertal orkesten. Jaarlijks worden binnen en buiten, optredens verzorgd. De prioriteit ligt bij het samen op een prettige manier muziek maken en dit tijdens optredens uit te dragen. Er wordt een gevarieerd repertoire gespeeld. Klik hier voor meer informatie.

De Wiele Creatief is hét instituut in Geldrop-Mierlo en omstreken voor kunsteducatie en artistieke ontwikkeling. De Wiele verzorgt cursussen en workshops voor jong en oud in een inspirerende omgeving waarin je op een prettige manier alle ruimte krijgt om jouw creatieve kracht te ontdekken en te ontwikkelen. Klik hier voor meer informatie.

De Volksuniversiteit is er voor iedereen die wat wil leren of op een zinvolle manier een deel van zijn/haar vrije tijd wil besteden. Een vooropleiding is niet nodig en, jong of oud, iedereen is welkom. Het aanbod is breed en interessant, zoals talen, gezondheid, creativiteit, kunstgeschiedenis en koken. Klik hier voor meer informatie.

Muziekhuis Hofdael organiseert muziekoptredens in uiteenlopende lichte muziekgenres, met zowel professionele muzikanten als amateurs. Ook biedt het Muziekhuis jongeren de ruimte podiumervaring op te doen. Klik hier voor actuele informatie over de programmering, of ga naar de Facebookpagina van Muziekhuis Hofdael.

Stichting Cultuur aan de Dommel verbindt beoefenaars en liefhebbers van podiumkunsten. Niet voor ’n keer, maar duurzaam. Ze verweeft waarden, kwaliteiten, professie, hobby en passie met beleving. Met als resultante aangenaam vermaak voor iedereen.

Totaal Inburgering is gespecialiseerd in het inburgeren van nieuwkomers en geeft klassikaal Nederlandse taal- en inburgeringslessen. Elk individu wordt gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen teneinde de weg in de Nederlandse samenleving te kunnen vinden.

Au3SmitsMusic wil plezier in muziek verspreiden onder jong en oud. Met o.a. een zangwedstrijd ‘Kids Voice’ voor kinderen en ‘Stars on Stage’, een zoektocht naar muzikaal talent voor (jong) volwassenen, kerstliederen zingen met een groot familiekoor en het ‘A-meezing’ evenement.

Veel kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. “Stichting Leergeld Geldrop-Mierlo en Heeze-Leende” wil deze kinderen kansen bieden om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

De gemeente Geldrop-Mierlo is op verschillende wijzen verbonden met Centrum Hofdael. De Gemeenteraad vergadert er en ook de deelnemers aan de drie Raadkamers waarin beeldvorming en oordeelsvorming plaats vindt.
Klik hier voor de cultuurvisie.

Stap in een gezonde leefstijl en voel je fit! Menu22 is een coachingspraktijk voor voeding en een gezonde leefstijl. Menu22 helpt je in het leren kiezen uit alternatieven.

Bij Fit & Slank geloven we niet in pillen, poeders of diëten. We kiezen voor een complete aanpak, met de focus op een eenvoudig eetpatroon én op je fitheid. Die specifieke combinatie zorgt ervoor dat je met Fit & Slank resultaten behaalt die je eerder voor onmogelijk hield.

Theater Drop maakt familievoorstellingen. Vaak wordt de vierde wand doorbroken en spelen de kinderen in de zaal mee met het script, zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. De personages zijn boeiend voor de kinderen; de humor is vooral gericht naar volwassenen.

Het Haydn Orkest Brabant is een project- orkest dat per project wordt samengesteld uit musici uit Zuid-Oost Brabant. Zij zijn verbonden aan verschillende regionale orkesten, ensembles en opleidingsinstituten. Het Haydn Orkest Brabant biedt speelruimte aan (jonge) solisten en begeleidt ze ook.

Stichting OOK Begeleiding is een onafhankelijke organisatie gespecialiseerd in het begeleiden van mensen en gezinnen met autisme. Het team bestaat uit meer dan 50 specialisten en richt zich op de regio van Geldrop, Helmond en Mierlo

Bridgeschool Leende Bridge is een prachtige denksport, die u op alle leeftijden kunt beoefenen. Bridgeschool Leende verzorgt al vanaf 2016 cursussen (voor beginners en gevorderden). In september starten we met een beginnerscursus Bridge in dit mooie Centrum Hofdael. Klik hier voor meer informatie.