OpMaat naar de Herfst – Van Aalst & Ruissen

Opknappen theaterzaal Centrum Hofdael
Van de nood een deugd maken
22 maart 2020
OpMaat naar de Herfst – Els van Wijk
18 juli 2021

De eerste muzikale samenwerking ontstond ruim 40 jaar geleden toen ze samen in een lokale folk band speelden. Mieke zong al jaren in een duo en Piet had als toetsenist al diverse bands achter de rug. Toen Mieke, geïnspireerd door de muziek van o.a. C.S.N.&Y, eigen repertoire ging schrijven was een nieuwe band al snel geboren. Er volgden nieuwe bezettingen, andere namen en in de loop van de jaren ontwikkelde de muziek zich van akoestische luisterliedjes tot pop met een beetje jazz.
Toen de populariteit van popbandjes een beetje over waaide was het even stil om daarna verder te gaan als trio met Louis van Herk op gitaar. Dat resulteerde in de eerste CD ’Precious Blue’ met eigen repertoire opgenomen in Piet’s thuisstudio.
Mieke en Louis gingen zich meer toeleggen op akoestische luistermuziek (de cirkel was rond) Piet was als bassist in een jazzband actief en de muzikale wegen scheidden zich tijdelijk hoewel de contacten bleven. Een live opgenomen concert bij Kraay en Balder was in 2009 de basis voor de dubbel cd ´Pure`. Toen Mieke op zoek ging naar een nieuwe begeleider, was een telefoontje snel gepleegd en dit resulteerde eind 2017 uiteindelijk in: Van Aalst & Ruissen.
Het repertoire omvat nummers van bijna 100 jaar geleden (Gershwin) tot nu (John Legend) muziek die de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan of dit zeker zal doen, en daarom de moeite waard om gespeeld te blijven worden. Aangevuld met een aantal eigen nummers is er een programma ontstaan van muziek die hen geïnspireerd heeft en hopelijk ook de luisteraar zal boeien.
Mieke van Aalst 0629622554
Piet Ruissen 0655553389

Reserveren van kaarten verplicht:

Reserveren voor het optreden van 14:30 – 15:00 uur klik hier 
Reserveren voor het optreden van 15:20 – 15:50 uur klik hier
Reserveren voor het optreden van 16:10 – 16:40 uur klik hier

Om terug te gaan naar het overzicht klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *